Boxspring 140×200

Boxsprings van 140×200 cm – dromerig slapen zoals in een luxe hotel

Stijl ontmoet comfort: een boxspring van 140×200 voor uw slaapkamer. Verwent u niet alleen met een comfortabele afmeting maar ook met de charme van een luxe hotel.

Het geheim erachter? Naast de extra 40 of 50 cm ruimte die boxsprings van 140×200 cm bieden ten opzichte van een standaard eenpersoonsbed, bestaan ze uit meerdere matrassen die zonder lattenbodem op elkaar gestapeld zijn en zich dus bijzonder goed aan uw lichaam aanpassen. Zo kunt u heerlijk ontspannen en genieten van een nog betere nachtrust. De boxspring keuzehulp op Bosch Bedding informeert je over alle voordelen en vertelt je waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van je droombed van 140×200 cm.

De boxspring – een designklassieker met geschiedenis

Of het nu gaat om een boxspring van 140×200 cm of om een andere populaire maat – de populaire boxsprings zijn vandaag de dag zowel in huiselijke slaapkamers als in de meest exclusieve hotels te vinden. Het bedtype werd echter reeds in de 19e eeuw in Amerika ontwikkeld. De visie: de matras moet hoger liggen dan de onhygiënische en lage vloerpositie. Toen het comfort en de aanpasbaarheid in steeds meer hotels konden worden ervaren, ontstond de wens om de slaapervaring ook thuis te brengen.

Want de perfecte mix van hoogwaardig design en comfort inspireert liefhebbers van boxsprings over de hele wereld. De eerder genoemde constructie speelt hierbij een essentiële rol. De basis wordt gevormd door een verend onderstel, het bodemmatras. Deze vervangt de lattenbodem in het boxspring. Een andere matras wordt er bovenop gelegd. Een topper zorgt voor nog meer comfort. Dit is een speciale overlay die een derde laag vormt.

Wat is er speciaal aan een 140×200 cm boxspring?

Net als bij elk ander bedmodel is de grootte van het boxspring een zeer belangrijk criterium bij de aankoop. Bij Bosch Bedding vind je alles van smalle eenpersoons boxsprings tot grote modellen die comfortabel plaats bieden aan twee personen.

Met een boxspring van 140×200 haalt u een knusse slaapgelegenheid in huis die u als eenpersoons slaper voldoende ruimte biedt om te slapen, uit te rekken en te spreiden. Tegelijkertijd is 140×200 cm ook voldoende ruimte voor twee personen om in te slapen, althans af en toe, zonder dat de boxspring maximale ruimte inneemt in de slaapkamer.

Klassiek bed vs. boxspring – deze 3 voordelen maken het verschil

In tegenstelling tot het klassieke bedframe heeft een boxspring geen lattenbodem, maar een box met een matras. Dit betekent dat het ligvlak overal gelijk is. Bij aankoop van een 140×200 boxspring hoeft u niet op zoek naar een apart matras in de juiste maat.

Een ander voordeel is dat de gemiddelde instaphoogte van een boxspring tussen 55 en 70 cm ligt. Het is dus niet alleen comfortabel om op te staan, maar ook om in uw nieuwe bed van 140×200 te gaan liggen.

Ten slotte bieden boxsprings een paar individuele vormgevingsmogelijkheden. U kunt kiezen uit verschillende kleuren en ook materialen voor de bekleding en hebt meer keuze, wat garandeert dat u echt het perfecte bed krijgt voor uw eisen en wensen.

De juiste zorg

Om ervoor te zorgen dat u lang plezier hebt van uw 140×200 boxspring, moet u minstens één keer per maand nieuwe matrassen en toppers draaien. Na zes maanden is het raadzaam ze drie tot vier keer per jaar te draaien. U moet uw matras ook om de 10 tot 12 jaar vervangen.

Onmisbaar voor uw 140×200 cm boxspring

Kies een boxspring van 140 x 200 cm met uw favoriete kenmerken en tover uw slaapkamer om tot een oase van welzijn. Kies ook een topper voor extra comfort. Of het nu leer of stof is, uw nieuwe bed zal zeker een visueel hoogtepunt zijn. Verfraai uw boxspring met elegant beddengoed en ander textiel zoals een dekbedovertrek of sierkussens en vul het aan met hoge nachtkastjes en lampen. Bij Bosch Bedding vind je nog veel meer accessoires die je nieuwe 140×200 boxspring en natuurlijk je hele slaapkamer nog mooier maken.