Ducky Dons

Ducky Dons

Ducky Dons startte rond 1950 met haar productie in Nederland. Indertijd was er nauwelijks vraag naar donzen producten in Nederland, pas in de jaren zeventig werd Ducky Dons een grote speler in Nederland op het gebied van donzen producten. Ducky Dons produceert al haar kussens en dekbedden in Nederland en zorgt ervoor dat de dons die wordt gebruikt voldoet aan alle Europese normen en regelgevingen. Ducky Dons is continue bezig met het vernieuwen van haar producten en wil naar de klant toe hoogwaardige en betrouwbare producten leveren die lang mee gaan. Alle producten van Ducky Dons worden in Nederland geproduceerd in Ermelo. Dit merk werkt enkel met de nieuwste machines. Zo hebben ze machines die de lichtere dons van de zwaardere veren sorteren en hebben ze een modern waterzuiveringssysteem om het productieproces zo milieuvriendelijk mogelijk te maken.

Ducky Dons is ondertussen uitgegroeid tot een internationaal bedrijf dat levert aan verschillende landen in de Europese unie. De producten staan bekend om hun hoge betrouwbaarheid en worden door veel consumenten als zeer comfortabel ervaren. Bij Ducky Dons vertrouwen ze op jarenlange kennis en vakmanschap in combinatie met innovatieve computertechnieken. Deze combinatie betekent voor u jarenlang slaapcomfort!

Eigenschappen Ducky Dons producten

Slapen is voor iedereen anders, hierdoor heeft iedereen persoonlijk ook andere voorkeuren. Ducky Dons begrijpt dit en biedt een variërend assortiment om aan ieders wensen te kunnen voldoen. Zo hebben de producten verschillende percentages dons-vulling. De meeste dekbedden en hoofdkussens van dons hebben een vulling die bestaat uit een percentage dons in combinatie met veren. Dit percentage kan verschillen tussen 10% en 100%. Hoe hoger het percentage dons, hoe lichter het dekbed zal aanvoelen. Ducky Dons heeft ook producten met een synthetische vulling. Hierbij is het belangrijk om te controleren of de vezels hol of gesloten zijn. Holle vezels veren beter en hebben een hogere warmte isolatie.

Ducky Dons dekbedden

De donzen dekbedden van Ducky Dons zijn veelal verkrijgbaar in een enkele uitvoering en een 4-seizoenen uitvoering. Het enkele dekbed is vaak voor een bepaalde periode geschikt, zoals een zomerdekbed of een winterdekbed. Een vierseizoenen dekbed is een combinatiedekbed dat bestaat uit twee delen waardoor deze het hele jaar door gebruikt kan worden.

De vulling wordt in de dekbedden op zijn plek gehouden doordat ze ingedeeld zijn in vakken. Dit kan een cassette dekbed zijn, waarbij de vulling gescheiden wordt door opstaande schotjes tussen de verschillende delen, maar ook dit kan ook een carré uitvoering zijn waarbij de boven- en onderkant van de tijk in blokken aan elkaar gestikt zijn. De tijk is de hoes van het dekbed. Deze moet goed dicht zijn om de vulling erin te houden en deze moet voldoende ademen zodat het transpiratievocht afgevoerd kan worden.

Ducky Dons kussens

Ducky Dons levert naast het assortiment van donzen kussens ook kussens met siliconen vezelbolletjes. De donzen hoofdkussens zijn leverbaar met verschillende percentages dons, waardoor de stevigheid per kussen verschilt. Hoe minder dons, hoe steviger het hoofdkussen. Des te meer dons, des te veerkrachtiger en zachter het kussen aanvoelt. Zo kunt u dus zelf de stevigheid van uw hoofdkussen bepalen.

Verantwoorde producten van Ducky Dons

Ducky Dons doet er van alles aan om zo goed en verantwoord mogelijk te produceren. Verantwoord voor het milieu, voor het dierenwelzijn, maar ook voor de klanten.

RDS gecertificeerd

RDS staat voor Responsible Down Standard. De producten die hiermee gecertificeerd zijn dragen bij aan het welzijn van eenden en ganzen. De dieren leven gezond, worden niet gevoederd onder dwang en lijden geen pijn. Daarnaast ervaren de dieren geen angst en stress en worden ze niet levend geplukt. Dit wordt door de onafhankelijk organisatie Control Union gecontroleerd. Het hele proces van boerderij tot eindproduct wordt meegenomen in deze keuring, om helemaal zeker te zijn van het welzijn van de dieren.

Downafresh Greenline

Dit keurmerk is gericht op duurzaamheid en hygiëne. De European Down & Feather Association is een samenwerkingsverband dat bestaat uit de belangrijkste dons en veren verwerkende bedrijven in Europa. Wanneer een product of een bedrijf dit keurmerk ontvangt betekend het dat het vulmateriaal voldoet aan de hygiënische eisen van EN12935 en dat er geen agressieve middelen zijn gebruikt bij de productie. Ook is het vulmateriaal biologisch afbreekbaar.

NOMITE

Wanneer u allergisch bent voor huisstofmijt is het verstandig om dit keurmerk goed in de gaten te houden. Dit keurmerk is ook van de European Down & Feather Association en controleert of de donzen producten geschikt zijn voor mensen met een allergie voor huisstofmijt.

Oeko-Tex standard 100 label

Dit keurmerk geeft garanties op het gebied van gezondheid. Oeko-Tex stelt eisen aan de producenten van dons op het gebied van milieuvriendelijke stoffen. Dit zijn bijvoorbeeld zware metalen, schadelijke kleurstoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Dit keurmerk geld niet alleen voor dekbedden en hoofdkussens, maar bijvoorbeeld ook voor kleding en speelgoed. Dit label is ingevoerd om allergische reacties door aanraking met producten te voorkomen.

Ducky Dons producten kopen

Op deze pagina vindt u tal van dekbedden en hoofdkussen van Ducky Dons met vullingen van dons en synthetische materiaal. Als u een product heeft gevonden wat voldoet aan uw wensen kunt u deze eenvoudig online aanschaffen via onze website. Mocht u nog meer informatie over de producten van Ducky Dons hebben kunt u altijd terecht bij onze vriendelijke klantenservice.

Enig resultaat