Goedkope boxsprings

Beddenwinkels adverteren regelmatig met verleidelijke aanbiedingen. Ze beloven goedkope boxsprings tegen onverslaanbare prijzen, maar zijn het echt goede deals of gewoon goedkope kwaliteit?

Goedkope boxspring bedden zijn vaak van slechte materialen gemaakt

Natuurlijk mogen we in dit goedkope prijssegment niet te veel verwachten op het vlak van kwaliteit. Uit een onderzoek is echter gebleken dat de kwaliteit van sommige modellen schokkend is. Deze goedkope boxsprings waren bij lange na niet de prijs waard waar ze voor werden aangeboden. Matrassen van een goedkope boxspring zakken meer in. Als je op de rand van het bed zit, wordt er veel druk uitgeoefend op een klein gedeelte. In slechte bedden geeft het matras veel te veel mee. Dit komt doordat er slechte kwaliteit schuim en weinig veren worden gebruikt.

Een goedkope boxspring hebben vaak slechte meubel stof.

De bekledingsstof van goedkope boxsprings is vaak slecht gerepareerd. Het rimpelt en zit soms zelfs los. Wij vonden de hoezen van de matrassen bijzonder negatief. Ze rekken vaak erg veel. Dat is niet bepaald prettig, maar ook niet relevant voor het slaapcomfort.

Wankele hoofdeinden op goedkope boxsprings

Dunne en wiebelige hoofdborden komen vaak voor bij goedkope boxsprings. Om geld te besparen, wordt ook hier op materiaal bespaard. De rug is vaak niet bekleed met meubelstof. Dergelijke bedden kunnen dus niet vrij in de kamer worden geplaatst. Stoffering om comfortabel te leunen is vaak niet beschikbaar.

Goedkope boxspring onderstel

Goedkope boxsprings maken gebruik van spaanplaat, dat veel goedkoper is dan massief hout. Dit maakt het bed lichter, maar gevoeliger voor breuk en minder stabiel. Als u op zoek bent naar een goedkope boxspring, moet u in ieder geval kiezen voor een model met verstevigde spaanplaat. Dat komt omdat de dragende elementen met massief hout zijn versterkt.

Onstabiele bedpoten

Aangezien boxsprings, matrassen en toppers veel wegen, moeten de bedpoten ook veel gewicht kunnen dragen. Goedkope boxsprings gebruiken vaak 4 boxspring poten. Andere fabrikanten gebruiken helemaal geen bedvoeten. Dit betekent dat het bed geen bodemvrijheid heeft. De matrassen kunnen niet van onderen worden geventileerd, wat hun duurzaamheid vermindert.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een boxspring?

Zorg ervoor dat de bekleding stof van goede kwaliteit is. Het hoofdeinde moet stabiel en comfortabel gestoffeerd zijn. Er moeten 6 boxspring poten onder een bed zitten, om de juiste stabiliteit te garanderen.

Het boxspring frame is bij voorkeur gemaakt van massief hout of staal. Minder dure materialen zoals multiplex of multiplex zijn ook mogelijk. Als u op zoek bent naar een goedkope boxspring, moet u in ieder geval kijken naar versterkte spaanplaat.

De constructie van een boxspring is gebaseerd op een pocketvering veersysteem, dat bestaat uit een boxspring, een matras en een topmatras. De boxspring is een houten harde box. Het vervangt de lattenbodem en biedt comfortabele ondersteuning. Goedkope boxsprings hebben meestal een bonellveren kern in de matras.

De term “boxspring” is niet wettelijk beschermd. Daarom wordt de boxspring bij goedkope boxspring bedden vaak uit kostenoverwegingen weggelaten. In plaats daarvan wordt een bonellvering matras gebruikt in plaats van een hogere kwaliteit pocketvering matras.

Sommige fabrikanten zijn zo creatief dat zij kleine veertjes inbrengen om tenminste van een “onderveer” te kunnen spreken.

Let goed op de specificaties van een boxspring. Als er sprake is van een bonellveren kern, dan is het een slechte kwaliteit boxspring. Als details over de boxspring niet worden bekendgemaakt en er alleen sprake is van een “ondervering”, kunt u beter uw handen van het model afhouden.

Goedkope boxsprings en afbraakprijzen

Sommige beddenwinkels gebruiken kortingscampagnes die elke maand worden herhaald. Anderen lanceren nieuwe boxspring bedden tegen te hoge prijzen. De prijs wordt na korte tijd met 25 tot zelfs 50 % verlaagd en blijft op dit niveau. Veel klanten denken automatisch dat de kwaliteit daardoor beter zou zijn, omdat de boxspring vroeger zo duur was. Bij Bosch Bedding zijn de prijzen altijd laag.

Laat u niet onder druk zetten door hoge kortingen. Neem uw tijd en bekijk de aanbiedingen voordat u een beslissing neemt. Onze ervaring is dat dit alleen in de zeldzaamste gevallen echte aanbiedingen zijn. Vaak wordt de goedkope boxspring slechts korte tijd tegen een te hoge prijs aangeboden.

Goedkope boxsprings hebben vaak matrassen met een bonellvering kern

Goedkope boxsprings hebben vaak een bonellveren kern in de topmatras. Dit zijn stalen veren die met elkaar verbonden zijn. Wanneer druk op de matras wordt uitgeoefend, veren alle veren samen en verdelen de druk over het oppervlak.

Bonell-veren hebben dus een oppervlakte-elastisch effect en kunnen uw lichaam niet gericht ondersteunen en ontlasten. Ze hebben weinig te maken met het goede slaapcomfort dat men van boxsprings zegt te hebben. Bovendien schommelen ze meer als je beweegt.

Welke matrassen zijn beter?

Een goede boxspring heeft pocketvering kern met een koudschuim bovenlaag van hoge kwaliteit en een geïntegreerde topmatras. Deze geven punt elastische steun aan uw lichaam. Dit betekent dat de matras alleen meegeeft op de plaatsen waar druk wordt uitgeoefend. Uw wervelkolom wordt optimaal ondersteund terwijl uw bekken en schouders iets naar binnen zakken. De druk wordt overgebracht op de boxspring eronder (vaak een bonellveren kern), die uw gewicht goed opvangt.

Waarom worden bonell veren gebruikt in een goedkope boxspring?

De reden voor het gebruik van bonellveren kernen in goedkope boxspring bedden is duidelijk. Ze zijn veel goedkoper te produceren dan pocketveren van hoge kwaliteit. Bij pocketveren is elke veer afzonderlijk verpakt in een stoffen zak en reageert onafhankelijk van andere veren.

Zijn bonellveren kernen in principe ongeschikt?

Ja, de ondersteuning is te vergelijken met dat van een hangmat. De druk wordt over een te groot vlak verdeeld waardoor er grote kuilen in het matras ontstaan.

Als u op zoek bent naar een goed slaapcomfort, zoek dan naar een pocketvering kern in uw matras. Voor een goed slaapcomfort en optimale ondersteuning van uw wervelkolom zoekt u een matras met een pocketveren kern. Er moeten ten minste 300 veren per m² aanwezig zijn.

Een Goedkope boxspring heeft vaak weinig veren

Goede boxsprings hebben ten minste 300 veren per vierkante meter en een geïntegreerd topmatras. Bijzonder hoogwaardige boxsprings hebben vaak 500 tot 1000 veren/m². Goedkope boxsprings hebben vaak maar 100 veren per vierkante meter – een duidelijk verlies aan kwaliteit.

Waarom zijn een paar veren een nadeel?

Hoe meer veren een matras heeft, hoe beter het matras zich naar uw lichaam kan vormen. Weinig veren ondersteunen uw lichaam niet en passen zich niet zo goed aan de wervelkolom aan.

Als een matras maar een paar veren heeft, is het gewicht dat op een enkele veer rust veel groter. Het matras zal veel sneller doorzakken. Als het matras doorhangt, spreken we ook van het zogenaamde hangmat effect.

Leveranciers van goedkope boxsprings lokken u vaak met informatie als “280 veren per matras”. Voor een standaardmatras van 90×200 cm komt dit echter overeen met slechts 155 veren per m². Zorg ervoor dat de matras ten minste 200 veren per m² heeft.

Goedkope boxspring bedden hebben lage kwaliteit schuimlaag.

De schuimlaag heeft de taak ervoor te zorgen dat u de veren in de matras niet voelt. Om materiaal en kosten te besparen, is de schuimlaag gemaakt van goedkoper PU-schuim en is hij dunner. Aangezien PU-schuim weinig terughoudkracht heeft, kunnen de veren gemakkelijker aan de oppervlakte komen. Hetzelfde gebeurt als deze laag te dun is.

De veren geven uw lichaam dan een onaangenaam gevoel, Rugpijn en een hoop ergernis zijn gegarandeerd. Om deze stress te vermijden, moet de schuimlaag van de matras minstens 3 cm dik zijn en gemaakt zijn van koudschuim of hybrid schuim.

Slechte toppers op goedkope boxsprings

De topper, ook wel topmatras genoemd, is uw eerste contactpunt. Een Goedkope boxspring maakt vaak gebruik van “schuim toppers” of “toppers gemaakt van comfort schuim”. Het is volstrekt onduidelijk om welk schuim het hier precies gaat – vaak een goedkope PU-topper.

Om materiaal en kosten te besparen, is de topper van goedkope boxspring zeer dun en heeft een lage dichtheid. Als de topper te dun en te licht is, zal hij veel sneller uitzakken en holten vormen. Vooral goedkope boxsprings hebben vaak een topper met een gewicht van 25 kg/m³ en een hoogte van 4 cm. bedden winkels verbergen deze informatie vaak graag.

Boschbedding maakt gebruik van hoogwaardige geïntegreerde toppers gemaakt van hybrid of traag schuim, koudschuim of hybrid of traagschuim en moeten minstens 5/9 cm hoog zijn. Zij moeten een dichtheid van ten minste 35 kg/m³ hebben – SG 30 voor koudschuim en SG 40 voor traagschuim.

Conclusie over de goedkope boxspring

Uit onderzoek is gebleken dat goedkope boxsprings is vaak hun prijs niet waard zijn. De slechte matrassen zijn snel versleten en vormen onaangename doorlig plekken. De bedden waren vaak erg wiebelig en onstabiel. Sommige fabrikanten verkochten “boxsprings” die eigenlijk helemaal geen boxspring waren.

Het loont dus de moeite om van meet af aan in een goede boxspring te investeren.