Bedbodems

Bedbodems kopen op Bedden.nl

Bij het kopen van een nieuw bed is de keuze voor een kwalitatieve bedbodem bijna net zo belangrijk als een goed matras. Een bedbodem vormt samen met het bedframe de basis waar het matras op komt te liggen. Door een goede combinatie van bodem en matras kan uw bed voor optimale ondersteuning zorgen. Wij bij Bedden.nl willen u genoeg keuze bieden, zodat u zelf de ideale match tussen matras en bedbodem kan maken. Hieronder vindt u een overzicht van alle soorten bedbodems in ons assortiment.

Soorten bedbodems

Er bestaan verschillende soorten bodems voor uw bed, met verschillende functies:

 • Lattenbodems
 • Schotelbodems
 • Bedpoten
 • Vaste bodems
 • Verstelbare bodems
 • Elektrische bedbodems

Hieronder vindt u een overzicht met de uitleg van de verschillende soorten bedbodems die u kunt kopen op onze website.

Lattenbodems

De meeste bekende en meest gebruikte bedbodem is de lattenbodem. Zoals de naam al verraad, bestaat deze uit een aantal latten die dwars over de lengte geplaatst worden. De latten zijn meestal stevig, maar enigszins verend om zo een goede basis voor het matras te zijn. Per lattenbodem kan het aantal latten variëren, maar een bodem met latten moet minimaal 13 latten hebben om steun te kunnen bieden. Deze steun is uiteraard niet alleen voor het matras dat er op komt, maar er komt ook nog menselijk gewicht bovenop, waar rekening mee gehouden moet worden.

Geconcludeerd kan worden, dat een matras met meer of bredere latten steviger is dan een matras waarbij de latten ver uit elkaar liggen en smal zijn. Wanneer u een lattenbodem kiest waarbij de latten smal zijn en ver uit elkaar liggen, geeft de bedbodem niet genoeg steun aan het matras. Vooral in het geval van een matras met veren brengt dit risico’s voor het matras met zich mee. Kortom, let er op dat u een bodem voor uw bed koopt met genoeg latten die niet te ver van elkaar af geplaatst zijn.

Wanneer u een lattenbodem kiest, kunt u er wel verzekerd van zijn dat u er weinig onderhoud aan heeft. Het enige wat u af en toe kunt doen is een doekje over de latten halen. Daarnaast is een lattenbodem laag in prijs, maar hij gaat wel lang mee.

Schotelbodems

De schotelbodem bestaat uit een groot aantal kleine schotels die los van elkaar kunnen bewegen. Deze constructie zorgt ervoor dat elke lichaamshouding ondersteund wordt. Een schotelbodem wordt aangeraden voor mensen met rug-, nek- en schouderklachten. Dit is vanwege de ondersteuning die de afzonderlijke zones aan het matras kunnen geven. Ondanks de beweegbaarheid van de schotels, wordt de bodem hier niet instabiel van. Integendeel, door de grote hoeveelheid schotels biedt de bodem juist veel stabiliteit. De bodems zijn voornamelijk geschikt voor koudschuim- en traagschuim matrassen.

Bedpoten

Bedpoten dienen als extra ondersteuning voor uw nieuwe bedbodem. Mocht u vinden dat uw frame of uw bodem niet stevig genoeg is, dan is het raadzaam om bedpoten te kopen. Het is ook mogelijk om deze onder uw bed te plaatsen als u de hoogte van uw bed wilt verstellen.

Verstelbare en vaste bedbodems

Bij het kopen van een bedbodem kunt u kiezen uit een vaste bodem of een verstelbare bodem. Dit kunnen latten- en schotelbodems zijn, maar onderscheiden zichzelf in verstelbaarheid.

Vaste bedbodems

Een vaste bedbodem kan niet in hoogte versteld worden, maar heeft een stevige ondergrond met daarin de latten of schotels bevestigd. De bodem is vlak en geeft voldoende steun aan uw matras. Een vaste bedbodem zorgt ervoor dat uw matras langer meegaat. Door de ondersteuning van de bodem wordt de druk op het matras gelijkmatig verdeeld. Dit voorkomt snelle slijtage van het matras, waardoor u er langer van kunt genieten.

Verstelbare bedbodems

Naast een vaste bedbodem kunt u ook kiezen voor een verstelbare variant. Deze bedbodems zijn in hoogte verstelbaar. Dit type is ideaal voor mensen die het fijn vinden om in bed te lezen of een filmpje te kijken. Naast de normale verstelbare bodems hebben wij ook elektrische verstelbare varianten.

Elektrische bedbodems

Een elektrisch verstelbare bodem kan door middel van een motor automatisch in hoogte versteld worden. Zo kunt u het hoofdeinde of het voeteneinde los van elkaar omhoog of omlaag bewegen en zo een ideale houding creëren. Een elektrische bodem is perfect omdat u maar één knop hoeft in te drukken om een heerlijke houding in bed te creëren. Daarnaast is het ook erg handig als u moeite heeft om uit bed te stappen. Door het hoofdeind omhoog te zetten, kunt u vervolgens makkelijk uit bed stappen.

Een bedbodem kopen

In de webwinkel kunt u diverse bedbodems van goede kwaliteit bestellen. Uiteraard bent u ook van harte welkom verder te kijken in de webwinkel. Wij bieden een breed assortiment slaapproducten. U legt pas een goede basis voor optimaal slaapcomfort wanneer u een uitstekende bodem combineert met een kwalitatief hoogwaardig matras.
Heeft u een bodem voor uw bed gevonden die goed aan uw eisen en behoeften voldoet? Dan kunt u uiteraard direct online bestellen in de webshop. Na het voldoen van uw betaling via onze betrouwbare betaalsysteem, gaat Bedden.nl direct met uw order aan de slag. Dit zorgt ervoor dat u nooit lang hoeft te wachten op uw aankoop.

Filters
Done
 • Active Filters
 • Filter by Category
  • Filter by Color
  • Filter by Size
   • Filter by Price

    Min Price:

    Max Price:

   Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.