Lattenbodems

Lattenbodems

Minstens zo belangrijk als uw matras is een kwalitatieve lattenbodem. Deze zorgt namelijk voor de ondersteuning van zowel uw matras als uw lichaam en moet daarom stevig genoeg zijn om beiden te kunnen dragen. Bovendien kan een lattenbodem erg duurzaam zijn, mits u de juiste kwaliteit koopt. De lattenbodem dankt zijn naam aan de bodem die voorzien is van een rij latten. Deze kunnen variëren in aantal maar moeten op zijn minst 13 tot 15 latten bevatten. Wanneer u een lattenbodem koopt met minder latten zorgt dat er voor dat de kwaliteit van de bodem achteruit gaat. Als de latten ver van elkaar verwijderd zijn, duidt dit ook op een minder kwalitatieve lattenbodem.

Vaste lattenbodem

Een vaste lattenbodem is een bodem die niet handmatig of via een motor in hoogte versteld kan worden. Deze platte bodem is zeer stevig en biedt daarom een optimale ondersteuning aan uw gehele lichaam. De vaste lattenbodem is zeer geschikt voor eenieder die pijnklachten ervaart. Doordat de bodem stevig is en het gehele matras goed ondersteund, zal ook uw lichaam een goede ondersteuning ervaren. Uiteraard is het hierbij noodzakelijk dat u een kwalitatief goed matras heeft, anders heft het matras het effect van de lattenbodem op.

Een lattenbodem met meer dan 13 latten is een kwalitatieve bodem, die er voor kan zorgen dat de levensduur van uw matras verlengd wordt. Hoe meer ondersteuning de bodem kan bieden, hoe minder snel uw matras zal slijten. Bovendien zorgt een grotere dichtheid van latten voor een betere verdeling van de druk. Let op dat bij lattenbodems meestal afgeraden wordt om er een pocketveer matras op te leggen. Doordat in sommige gevallen de latten te ver uit elkaar staan, kan het zo zijn dat het matras niet meer volledig ondersteund wordt. Hierdoor springen er veren door de latten heen en raakt uw matras ernstig beschadigd.

Verstelbare lattenbodem

Als u regelmatig een boek leest in bed, of er van houdt om voor het slapen gaan nog even televisie te kijken in bed, dan is een verstelbare lattenbodem een goede oplossing. Doordat het voeteneind of hoofdeinde in hoogte verstelbaar is, kunt u de lattenbodem instellen zoals u het comfortabel vindt. Zo hoeft u niet langer een kussen tegen uw hoofdbord of muur te plaatsen en kunt u veel comfortabeler zitten. Bovendien is een verstelbare lattenbodem ideaal voor eenieder die pijnklachten ervaart. U kunt de bodem instellen zoals u het prettig vindt, om een optimale nachtrust te ervaren. Het voordeel van een verstelbare lattenbodem is dat deze onderhoudsvriendelijk zijn. De bodem trekt geen stof of vuil aan en is makkelijk schoon te houden.

Elektrisch verstelbare lattenbodem

Naast de handmatig verstelbare lattenbodem, heeft Bedden.nl ook een groot assortiment aan elektrisch verstelbare lattenbodems. Middels een klein kastje kunt u op deze manier automatisch de hoogte van uw bodem instellen. Hierbij kunt u hoofd- en voeteneinde los van elkaar bewegen, of juist tegelijkertijd. Op deze manier stelt u een houding in die comfortabel is voor u en er voor zorgt dat u een optimale nachtrust ervaart. Ook bij het lezen van een boek, of bij het televisie kijken in bed is een elektrische lattenbodem een goede oplossing.

Heeft u vaak last van pijn in uw schouders, nek of rug? Dan is een elektrisch verstelbare lattenbodem ideaal voor u. Doordat u de bodem aanpast naar een comfortabele ligpositie, zult u merken dat de pijn minder wordt. De bodem zorgt voor een goede ondersteuning en staat tegelijkertijd in een houding die de pijnplek minder belast. Ook voor ouderen biedt een elektrisch verstelbare bodem een goede uitkomst. Veel ouderen hebben moeite met het in- en uitstappen. Doordat u de bodem bij het instappen wat verlaagt, zult u merken dat het lang niet meer zo moeilijk gaat. Hetzelfde geldt voor het uitstappen: wanneer u het bed iets verhoogt, kunt u gemakkelijker uit het bed komen. U regelt alles met één klik op de knop en de bodem beweegt automatisch. Slaapt u samen met een partner, dan kunt u beiden een eenpersoons bodem kiezen, zodat u onafhankelijk van elkaar de bodem kunt aanpassen. Zo heeft de ander er geen last van als u het hoofdeinde een stuk omhoog doet.

Bedden met lattenbodem

Buiten het grote assortiment aan lattenbodems, biedt Bedden.nl ook een ruim assortiment aan bedden met lattenbodem inbegrepen. Op deze manier bent u verzekerd van een kwalitatief bed met goed ondersteunende lattenbodem. Ook de bedden zijn beschikbaar met een vaste lattenbodem en een elektrisch verstelbare lattenbodem.

Andere voordelen van lattenbodems

Lattenbodems zijn zeer betaalbaar en toch heel duurzaam. U profiteert dan ook altijd van een prijs-kwaliteitverhouding die voor u zeer gunstig is. Een lattenbodem zorgt voor een optimale ondersteuning en biedt veel stevigheid aan het lichaam. Hierdoor bent u altijd verzekerd van een stabiele ondergrond waarop uw lichaam goed kan ontspannen. Gaat u een lattenbodem kopen, dan is het wel zeer aan te raden goed te kijken naar de kwaliteit. Het is zo dat de kwaliteit vaak aanzienlijk minder wordt wanneer de latten verder uit elkaar staan. Bij Bedden.nl koopt u uiteraard uitsluitend latten bodems van uitstekende kwaliteit tegen een onverslaanbaar lage prijs.

Een goed matras op de lattenbodem

Uiteraard is uw bedbodem van invloed op uw slaapcomfort. Echter, van grotere invloed is uw matras. U kunt een lattenbodem van zeer hoge kwaliteit kopen, maar wanneer u hier een goedkoop matras op plaatst van relatief slechte kwaliteit, dan zult u niet lekker kunnen slapen. Het is daarom goed naast uw lattenbodem ook aandacht te besteden aan de kwaliteit van uw matras. Deze dient goed bij u te passen en vooral ook bij de mate van stevigheid die u wenst. Uiteraard kunt u ook duurzame en comfortabele matrassen online bestellen bij Bedden.nl.

Toont alle 2 resultaten