Seniorenbedden

Seniorenbedden

Voor iedereen die na een goede nachtrust wat moeizamer opstaat vanuit een lage positie, hebben wij seniorenbedden in ons assortiment. Deze bedden zijn hoger dan reguliere bedden en zijn geschikt voor iedereen die gezondheidsklachten heeft of een hoger bed gewoon prettiger vindt. Bekijk onze seniorenbedden en bepaal of een seniorenbed bij u past! Heeft u hulp nodig bij het maken van een keuze? Neem dan gerust contact met ons op. 

Waarom zou ik voor een seniorenbed kiezen?

Een seniorenbed is uiteraard een bed voor ouderen, maar ook voor mensen die moeite hebben met opstaan. Een seniorenbed is, in vergelijking met een normaal bed, een stuk hoger en ook in hoogte verstelbaar. Dit maakt het voor ouderen, of mensen met spier- of gewrichtspijn, makkelijker maken om uit bed te stappen.

Hoe kies ik een geschikt seniorenledikant?

Het comfort en het praktisch nut is bij een seniorenbed natuurlijk erg belangrijk. U wilt natuurlijk dat u makkelijker uit kunt komen en minder moeite heeft met opstaan. Daarom is het belangrijk dat de instaphoogte seniorenbed  aan uw wensen voldoet. Maar naast dat een seniorenbed comfortabel en praktisch moet zijn, wilt u natuurlijk ook dat het bij uw slaapkamerinterieur past. Kijk daarom welke kleur het beste bij uw slaapkamer past en welk materiaal u het mooiste vindt voor uw bed. 

Wat zijn de alternatieven voor een seniorenbed?

Mocht u geen seniorenbed vinden dat aan uw wensen voldoet, dan heeft Bedden.nl naast bedden voor senioren nog andere opties. Zo hebben wij bijvoorbeeld complete boxsprings in ons assortiment die door hun combinatie van box, matras en topdekmatras goede ondersteuning geven aan alle lichaamszones. De boxsprings zijn ook verkrijgbaar in de elektrisch verstelbare variant. Een voordeel aan een boxspring is dat deze ook net wat hoger is dan een normaal bed, zodat de uitstap makkelijker wordt. De hoogte van een boxspring is niet verstelbaar, dus als dit een vereiste is, is een seniorenledikant beter.

Een andere mogelijkheid is het plaatsen van een elektrische lattenbodem in uw normale ledikant. Elektrische verstelbare lattenbodems zorgen er in ieder geval voor dat het hoofdeind omhoog kan en u vanuit een zittende houding uit bed kunt stappen.

Welke afmetingen seniorenbedden zijn er?

De in hoogte verstelbare seniorenbedden (hooglaag bedden) in ons assortiment zijn enkel verkrijgbaar in eenpersoons variant. Een eenpersoons verstelbaar seniorenbed heeft de maat 90×200 centimeter. Mocht in hoogte verstelbaarheid niet nodig zijn, dan kunt u ook kiezen voor een 2 persoons seniorenbed. Dit zijn extra hoge bedden, die voor senioren uitermate geschikt zijn. Een voorbeeld hiervan is het London Style Ledikant inclusief lattenbodem. Mocht u een grotere maat willen, zoals 1400×200 of 160×200, dan kunt ook in ons assortiment boxsprings of in ons assortiment verstelbare lattenbodems kijken. Een verstelbare lattenbodem kan niet in elk ledikant geplaatst worden, dus let hier wel op bij de aankoop.

Hoe kan ik een seniorenbed het beste onderhouden?

Een seniorenledikant is makkelijk te onderhouden. Om het bed stofvrij te houden, kunt u het één keer per week afnemen met een doekje. De seniorenbedden zijn open aan de onderkant, dus u kunt er makkelijk onder komen met de stofzuiger. Verder kunt u eens in de zoveel tijd het matras dat erop ligt omdraaien en de lattenbodem stofvrij maken.

Een matras voor het seniorenbed

Heeft u het seniorenbed gevonden dat u zocht, dan kunt u het eenvoudig online bestellen via onze webwinkel. U kunt bij het bestellen direct aangeven of u het bed inclusief matras zou willen ontvangen. Wilt u zelf een matras uitkiezen voor bij het bed, dan is dit ook mogelijk. Als u het seniorenbed toegevoegd heeft aan uw winkelmand, kunt u kiezen om verder te winkelen en op de pagina met matrassen te kijken naar een geschikt matras wat bij uw slaapvoorkeuren past. Wij verkopen onder andere polyether matrassen, latex matrassen, traagschuim matrassen, koudschuim matrassen en pocketvering matrassen. Als u moeite heeft met deze keuze kunt u de matraswijzer invullen. Deze biedt ondersteuning bij het kiezen van een geschikt matras. 

Naast matrassen verkopen we bij Bedden.nl nog andere slaapproducten. Zo kunt u bij ons ook een goed hoofdkussen kopen, een mooi dekbedovertrek of een hoeslaken. Ook hebben we diverse dekbedden in ons assortiment. Zo hebben we donzen dekbedden, katoenen dekbedden, synthetische dekbedden en polyester dekbedden. 

Service van Bedden.nl

Wilt u een seniorenbed kopen? Dan zit u goed bij Bedden.nl! Wij zijn namelijk de grootste online beddenspecialist van Nederland. Bij ons koopt u een seniorenbed van goede kwaliteit voor de laagste prijs. Bestellen gaat bij ons gemakkelijk online en uw bed wordt snel thuisbezorgd. Heeft u nog vragen? Neem dan een kijkje bij onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag verder!

Toont alle 2 resultaten