Nekklachten

Nekklachten zijn een veel voor komend probleem. Maar liefst 10 tot 15% van de bevolking heeft nekklachten of weleens nekpijn. Vaak worden nekklachten of nekpijn onderverdeeld in niet-specifieke nekklachten (dit komt het meeste voor) en post-traumatische nekklachten na een specifieke gebeurtenis. Bij niet-specifieke nekklachten is er vaak geen oorzaak bekend. Risicofactoren voor niet-specifieke nekpijn zijn een verkeerde slaaphouding, het vrouwelijk geslacht, een oudere leeftijd of bepaalde beroepen.

Nekpijn veroorzaakt door een verkeerde slaaphouding

Vaak komt het voor dat mensen al lange tijd (meerdere jaren) in een verkeerde of nekbelastende houding slapen voordat zij serieuze nekpijn krijgen. Hierdoor wordt er vaak geen verband gelegd tussen de slaaphouding en het ontstaan van de klachten. Wij raden u aan om absoluut niet op uw buik te slapen aangezien dit een van de meest belastende factoren voor de nek is – voor zowel volwassenen als kinderden. Wanneer u op uw buik slaapt, staan uw rugwervels heel dicht tegen elkaar waardoor er teveel torsie ontstaat in uw nek en onderrug. Hierdoor wordt er minder ruimte gecreeerd voor uw tussenwervelschijven wat tot gevolg heeft dat er geen goede doorbloeding mogelijk meer is.

Een goed hoofdkussen voorkomt of verhelpt uw nekpijn

Bedden.nl is gespecialiseerd in o.a. kwalitatieve hoofdkussens. Een hoofdkussen van goede kwaliteit ondersteunt uw nek meer dan uw hoofd. Bekijk ons assortiment hoofdkussens en zie de voordelen en nadelen van bepaalde kussens. Uiteraard kunt u altijd telefonisch of per email contact met ons opnemen. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste kussen of bed zodat u binnenkort geen nekpijn of nekklachten meer heeft!

Leave a Reply

Your email address will not be published.