Onderhoud bed

Voor een goede nachtrust heeft u allereerst een goed bed nodig. De gemiddelde levensduur van een bed is 10 jaar. Het goed onderhouden van uw bed is redelijk gemakkelijk en cruciaal voor een lange levensduur. Het onderhoud van uw matras en uw beddengoed vereist aandacht, maar dit kan de levensduur van uw matras en beddengoed ook aanzienlijk verlengen. Bovendien is het voor uw gezondheid en hygiëne belangrijk om uw alles goed te onderhouden.

Graag willen wij u een aantal onderhoudstips geven om de kwaliteit van uw bed en beddengoed te waarborgen:

Algemene onderhoudstips voor uw bed:

  • Wanneer u uit uw bed stapt, sla dan uw dekbed geheel open. Zo kan uw beddengoed goed luchten en eventueel vocht verdampen.
  • Wanneer uw matras twee slaapzijden heeft, keer dan in ieder geval 1 keer per maand uw matras om. Draai uw matras om de maand van links naar rechts en van rechts naar boven.
  • Gebruik een molton en hoeslaken omdat deze uw matras extra bescherming en comfort geven. De molton neemt het overgrote deel van nachtelijk transpireren op en is bovendien makkelijk wasbaar.
  • U doet er verstandig aan om minimaal 1 keer per week uw bed te verschonen. Was dan uw dekbedovertrekken, kussenslopen, hoeslaken etc. Uw molton behoefte gemiddeld maar 1 x per maand gewassen te worden.
  • Indien u een topdekmatras heeft raden we u aan om uw topdekmatras met elke verschoning van uw bed deze om te keren. Hiermee voorkomt u kuilvorming en kunt u langer genieten van uw topdekmatras.
  • Een consistente slaapkamertemperatuur van tussen de 16 en 20 graden is het beste voor uw bed en beddengoed.

Onderhoud van uw bedbodem: spiraal- en lattenbodems

Onderhoud van uw bedbodem is meestal niet nodig. U kunt eventuele vlekken verwijderen met een vochtige doek en neem dit direct droog af. Gebruik een matrasbeschermer om te voorkomen dat uw bedbodem vochtig wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.