2 Persoons boxsprings BASIC

va € 380

1 Heel matras


Vast topmatras


Betaalbare boxsprings met goed slaapcomfort

Onze instapmodellen bieden u goed slaapcomfort voor een scherpe prijs. Stel geheel naar eigen wensen uw 2 persoons boxspring samen via onze website. Ons assortiment betaalbare boxsprings zijn standaard voorzien van een matras met geïntegreerd topmatras.

 • Voorzien van 1 heel matras
 • Geïntegreerd topmatras
 • Stevig slaapcomfort
 • Zeer betaalbaar

Klik hier

2 Persoons boxsprings LUXE

va € 695

2 Matrassen


Los topmatras


Luxe slaapcomfort geheel naar eigen wensen

Ook luxe kan betaalbaar zijn. Onze luxe boxspring lijn zorgt voor een nog beter slaapcomfort en biedt u de kans om uw boxspring nog meer naar eigen wensen samen te stellen. Zo zijn alle luxe boxsprings voorzien van 2 losse pocketvering matrassen en een 6 cm dik topmatras.

 • Voorzien van pocketvering matrassen
 • Los topmatras voor een geweldig slaapcomfort
 • Persoonlijk slaapcomfort
 • Gratis thuisbezorgd

Klik hier

1 Persoons boxsprings

va € 349

Snel en voordelig bij u thuisbezorgd

Snel een 1 persoons boxspring nodig? De eenpersoons boxspring hebben wij in verschillende kleuren die u zelf via onze website kunt samenstellen. Kies hier uit 80, 90 of 120 cm breed en de bijbehorende lengte van 200, 210 of 220 cm.

 • Geschikt voor iedere slaapkamer
 • Geïntegreerd topmatras
 • Persoonlijk slaapcomfort
 • Gratis thuisbezorgd

Klik hier

Elektrische boxsprings

va € 1000

Makkelijk te bedienen met krachtige en soepele motoren

Onze instapmodellen bieden u goed slaapcomfort voor een scherpe prijs. Stel geheel naar eigen wensen uw 2 persoons boxspring samen via onze website. Ons assortiment betaalbare boxsprings zijn standaard voorzien van een matras met geïntegreerd topmatras.

 • Voorzien van 2 pocketvering matrassen
 • Los topmatras voor personalisatie
 • Heerlijk slaapcomfort
 • Zeer betaalbaar

Klik hier

Boxsprings met opbergruimte

va € 645

Maak slim gebruik van ruimte in de boxspring

Meer ruimte is altijd handig, waarom dan geen gebruik maken van de ruimte in uw boxspring? Met onze opberg boxsprings kunt u uw winterdekbed of extra kussens makkelijk opbergen in de boxen van uw boxspring. Nu betaalbaarder dan ooit bij ons online te bestellen.

 • Voorzien van 1 heel matras
 • Geïntegreerd topmatras
 • Extra ruimte voor spullen
 • Scherp geprijsd

Klik hier

Boxspring kopen – de meest gestelde vragen

Niet iedereen weet wat een boxspring is en waar je op moet letten bij het kopen van een boxspring. Om te voorkomen dat u de verkeerde aankoop doet, beantwoorden we hieronder de meest gestelde vragen over het kopen van een boxspring.

Wat is een boxspring?

Een boxspring bestaat uit een box, matras en een topper. Het matras bovenop heeft een pocketvering kern, zodat uw lichaam dankzij de pocketvering het lichaam precies wordt ondersteund. Een topper ligt bovenop het matras en zorgt voor extra slaapcomfort, tevens kunt u hier uw eigen slaapwensen aanpassen. Om ervoor te zorgen dat de boxspring een blijvende stabiliteit biedt, is de bodembox van een goede boxspring gemaakt van massief hout.

Hoeveel kost een goede boxspring?

Hetzelfde geldt voor een boxspring: kwaliteit heeft zijn prijs. Goedkope boxsprings (zoals een tweepersoonsbed onder de €500) zijn vaak te herkennen aan het feit dat in de matras een eenvoudige Bonell-verenkern wordt gebruikt en voor de stoffering en de topper polyether schuimen met weinig herstellende kracht, die de neiging hebben om op lange termijn kuilen te vormen. Let er bovendien op dat een boxspring bed ook een verende kern in de bodem heeft en dat de dragende elementen niet van spaanplaat maar van veerkrachtig massief hout zijn gemaakt.

Een boxspring die aan alle kwaliteitscriteria voldoet, is bij boxsprings.nl als tweepersoonsbed verkrijgbaar vanaf ca. € 1.000,-. De gunstige prijs voor deze kwaliteit is te danken aan het feit dat wij, als online verzender, geen dure voorraad aanhouden en kortingen voor grote partijen rechtstreeks aan onze klanten doorgeven.

Zijn boxsprings echt zo goed?

Of boxsprings zo goed zijn als wordt geadverteerd, hangt af van de kwaliteit van het binnenwerk. Over het algemeen ondersteunt een boxspring het lichaam goed dankzij pocketvering en bevordert het een droog slaapklimaat dankzij de luchtdoorlatende veerkernen.

Het is echter belangrijk te weten dat er niet zoiets bestaat als DE goede boxspring, maar dat elke boxspring moet passen bij de slaper die erop ligt. Daarom moet elke boxspring aangepast kunnen worden aan uw persoonlijke lichaamsafmetingen en ligbehoeften.

Wat maakt een goede boxspring?

Zoek naar deze criteria in een goede boxspring:

1. De boxspring bedbodem moet gemaakt zijn van massief hout.

2. De matras moet een puntelastische pocketveren kern hebben.

3. Het aantal en de draaddikte van de veren moeten variëren naar belang van het lichaam.

4. De bekleding en de topper moeten gemaakt zijn van duurzaam schuim met een goede dichtheid.

7. De afdekkingen moeten luchtdoorlatend zijn en het vocht snel weer afgeven aan de lucht.

Is een boxspring goed voor de rug?

Een boxspring is goed voor de rug wanneer het het lichaam ontlast en tegelijkertijd een precieze ondersteuning biedt. Dit wordt in een goede boxspring gegarandeerd door de ingebouwde tonvormige pocketvering kern. Deze ondersteunen het lichaam precies zo als de individuele lichaamscontour vereist. Naast de veer ondersteuning is het voor rug vriendelijk liggen ook belangrijk dat het schuim niet te hard of te zacht wordt en dus ook een aan de contouren aangepaste en druk verlagende lichaamsondersteuning biedt.
Als u een zijslaper bent, ligt u goed op een boxspring als uw bekken en schouders kunnen wegzakken en uw wervelkolom tegelijkertijd in positie wordt gehouden. Als u een buikslaper bent, zorg er dan voor dat u niet zachtjes wegzakt, zodat u geen holle rug krijgt als u gaat liggen.

Wat zijn de beste boxsprings?

De beste boxspring is het bed dat uw lichaam individueel ondersteunt en dat perfect past bij uw persoonlijke lig- en klimaatbehoeften. De meest populaire boxsprings in de Boxspring wereld vindt u in de categorie luxe boxsprings.

Zijn boxsprings geschikt voor mensen met een allergie?

Door de goede luchtcirculatie zorgt een boxspring over het algemeen voor een droog slaapklimaat waarin huisstofmijten zich niet prettig voelen. Een boxspring is dus zeer geschikt voor mensen met een huisstof allergie. Zoek niettemin naar schuim met open cellen waardoor de lucht kan circuleren en die het vocht doeltreffend afvoeren.

Als u bijzonder veel last heeft van een huisstof allergie, kan het raadzaam zijn een boxspring te kiezen met een lederen of kunstlederen hoes in plaats van een stoffen hoes.

Kunnen de matrassen van boxspring worden vervangen?

In principe kunt u de matrassen van een boxspring omwisselen, maar u moet er wel op letten dat de matrassen overeenkomen met het veersysteem in de onderste box. Idealiter wordt een 7-zone pocketvering kern matras bovenop een 7-zone pocketveerkernonderbox met een bijpassende hardheid geplaatst, zodat de druk optimaal van de matras op de onderbox kan worden overgebracht.

Wat is een topper voor een boxspring?

De topper is de op de topmatras van een boxspring. Afhankelijk van de kwaliteit van het boxspring, is het tussen de vier en twaalf centimeter dik. Om het boxspring met de topper aan uw persoonlijke behoeften te kunnen aanpassen, biedt de boxsprings.nl voor elk boxspring bed de keuze uit verschillende toppers van koudschuim, traagschuim of latex, die alle een verschillende hardheid hebben.

Wat is de hardheid van een boxspring?

Bij een boxspring is het bijzonder belangrijk dat de hardheid van de boxspring overeenkomt met het lichaamsgewicht en de lichaamslengte. Een boxspring wordt meestal ingedeeld in de hardheidsgraden soft medium of firm, maar bij boxsprings.nl kunt u voor elk bed de hardheid individueel kiezen.

Voor mensen met overgewicht die 130 kg of meer wegen, biedt boxsprings.nl speciaal versterkte boxsprings in extra firm, die ook een zwaar persoon optimaal ondersteunen.

Heeft een boxspring met opbergruimte?

Er zijn boxsprings met en zonder opbergruimte. Voor een boxspring bed met opbergruimte moet u erop letten dat de onderste box niet alleen een bedbodem heeft, maar ook een pocketvering kern. Dergelijke boxspring bedden met opbergruimte en pocketvering kern vindt u in de categorie opbergboxsprings.