Boxspring | Het ideale slaapsysteem?

Wat is een boxspring?

Een boxspring is een type bed dat bestaat uit meerdere lagen en een specifieke constructie. Het wordt vaak beschouwd als een luxe slaapsysteem vanwege het comfort en de ondersteuning die het biedt.

In een boxspringbed bestaat de basis uit een stevige houten of metalen box met daarin een springvereninterieur. Dit wordt vaak de “box” genoemd. De box zorgt voor stabiliteit, duurzaamheid en een goede ondersteuning van het matras.

Bovenop de box wordt een matras geplaatst. Dit kan een pocketveringmatras, traagschuimmatras, latexmatras of een andere soort matras zijn, afhankelijk van de voorkeuren van de slaper. Het matras zorgt voor extra comfort en demping, en draagt bij aan de algemene ondersteuning van het lichaam tijdens het slapen. Benieuwd welk matras het beste bij je past? Vul onze matrassen keuzehulp in voor een gratis advies.

Bij een boxspring wordt vaak ook een topmatras gebruikt. Dit is een dunner matras dat boven op het reguliere matras wordt geplaatst. Het topmatras kan verschillende eigenschappen hebben, zoals extra zachtheid, vochtregulatie of drukverlichting.

Samengevat biedt een boxspringbed een combinatie van een stevige ondersteuning, comfortabele matrassen en eventueel een topmatras. Dit zorgt voor een goede lichaamsondersteuning tijdens het slapen en kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit. Boxsprings zijn verkrijgbaar in verschillende maten, stijlen en materialen, waardoor er voor elke slaapkamer en persoonlijke voorkeur een geschikte optie is.

 

Waar moet je op letten bij een kopen van een boxspring?

Bij het kopen van een boxspring zijn er verschillende belangrijke factoren om rekening mee te houden. Hier zijn enkele punten waar je op kunt letten:

 1. Comfortniveau: Het comfort van een boxspring is van essentieel belang. Probeer verschillende modellen uit in de winkel om te bepalen welk comfortniveau het beste bij jou past. Denk na over je slaapgewoonten, voorkeuren voor zachtheid of stevigheid en eventuele specifieke behoeften, zoals ondersteuning van rug of gewrichten.
 2. Matraskeuze: Boxsprings worden geleverd met verschillende soorten matrassen, zoals pocketvering, traagschuim, latex, of een combinatie daarvan. Elk type matras biedt verschillende eigenschappen, zoals ondersteuning, drukverlichting en temperatuurregulatie. Kies een matras dat bij jouw behoeften past en comfortabel aanvoelt. Twijfel je over de keuze van een matras? Lees dan onze blog hierover!
 3. Topmatras: Overweeg of je een topmatras wilt toevoegen. Een topmatras kan extra comfort en functionaliteit bieden, zoals zachtheid, vochtregulatie of drukverlichting. Controleer of de boxspring de mogelijkheid heeft om een topmatras te plaatsen en bekijk de beschikbare opties.
 4. Boxspringontwerp: Boxsprings zijn er in verschillende stijlen en designs. Overweeg de esthetiek van de boxspring en hoe deze past bij je slaapkamerinterieur. Denk aan de stoffering, kleur, poten en eventuele hoofd- of voetborden. Kies een ontwerp dat zowel visueel aantrekkelijk als functioneel is.
 5. Kwaliteit en duurzaamheid: Let op de kwaliteit en duurzaamheid van de boxspring. Controleer de materialen die worden gebruikt bij de constructie, de afwerking en de garantievoorwaarden. Een boxspring is een investering op de lange termijn, dus het is belangrijk dat deze van goede kwaliteit is en lang meegaat.
 6. Budget: Bepaal je budget voor de aankoop van een boxspring. Boxsprings variëren in prijs, afhankelijk van factoren zoals het merk, de kwaliteit en de extra functies. Stel een realistisch budget vast en zoek naar een boxspring die binnen je prijsklasse valt, zonder concessies te doen aan de kwaliteit en het comfort.
 7. Proefliggen: Het is sterk aan te raden om proef te liggen op de boxspring voordat je tot aankoop overgaat. Ga naar een fysieke winkel waar je verschillende modellen kunt uitproberen en de comfortniveaus kunt vergelijken. Dit helpt je om een weloverwogen beslissing te nemen.

Door rekening te houden met deze aspecten kun je een boxspring kiezen die perfect aansluit bij jouw behoeften, voorkeuren en budget, en zo een goede nachtrust en slaapcomfort garandeert.

 

Soorten Boxsprings

 

Er zijn verschillende soorten boxsprings beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn enkele veelvoorkomende varianten:

 1. Traditionele boxspring: Dit is de meest voorkomende en klassieke vorm van een boxspring. Het bestaat uit een stevige houten of metalen box met daarop een pocketveringmatras en eventueel een topmatras. Traditionele boxsprings bieden een goede ondersteuning en comfort.
 2. Scandinavische boxspring: Dit type boxspring is geïnspireerd op het Scandinavische design en staat bekend om zijn strakke en minimalistische uitstraling. Het heeft meestal een gestoffeerde box en een comfortabel pocketveringmatras. Scandinavische boxsprings passen goed bij moderne interieurs.
 3. Elektrische boxspring: Een elektrische boxspring heeft verstelbare functies, meestal aangedreven door motoren. Hiermee kun je de positie van het hoofd- en voeteneinde aanpassen, waardoor je verschillende slaap- en rustposities kunt creëren. Deze boxsprings zijn ideaal voor mensen die extra comfort en flexibiliteit willen.
 4. Boxspring met opbergruimte: Deze boxsprings hebben ingebouwde opbergruimte in de vorm van lades onder het bed. Ze bieden handige extra ruimte om beddengoed, kussens, dekens of andere persoonlijke spullen op te bergen. Ideaal voor slaapkamers met beperkte opbergruimte.
 5. Hotelboxspring: Hotelboxsprings worden vaak gebruikt in de hotelindustrie vanwege hun duurzaamheid en comfort. Ze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen intensief gebruik en bieden een luxueuze slaapervaring. Deze boxsprings hebben vaak een stevige constructie en hoogwaardige materialen.
 6. Boxspringcombinaties: Soms worden boxsprings gecombineerd met andere bedframes of -systemen om verschillende stijlen en functionaliteiten te creëren. Bijvoorbeeld een boxspring met een hemelbedframe, een boxspring met een gestoffeerd hoofdbord of een boxspring met een nachtkastje geïntegreerd in het ontwerp.

Het is belangrijk om de specificaties en kenmerken van elke variant te vergelijken om de juiste keuze te maken op basis van je persoonlijke voorkeuren, slaapbehoeften en interieurstijl.

 

1-persoons of 2-persoons boxspring?

 

Op zoek naar de perfecte boxspring voor je slaapkamer? Overweeg dan de keuze tussen een 1-persoons of 2-persoonsboxspring. Of je nu alleen slaapt of een partner hebt, het kiezen van de juiste maat boxspring is essentieel voor een goede nachtrust.

Een 1-persoonsboxspring is ideaal voor individuen die graag wat extra ruimte hebben om zich ’s nachts uit te strekken. Met een breedte van ongeveer 90 cm biedt een 1-persoonsboxspring voldoende ruimte om comfortabel te liggen zonder beperkt te worden. Bovendien past een 1-persoonsboxspring goed in kleinere slaapkamers, waardoor je ruimte kunt besparen en toch van het comfort kunt genieten.

Als je echter een partner hebt of gewoon meer ruimte wilt tijdens het slapen, is een 2-persoonsboxspring de ideale keuze. Met een breedte van ongeveer 140 cm tot 180 cm biedt een 2-persoonsboxspring voldoende ruimte voor twee personen om comfortabel naast elkaar te liggen. Je kunt genieten van een ongestoorde nachtrust terwijl je nog steeds de nabijheid van je partner hebt.

Bij het kiezen tussen een 1-persoons en 2-persoonsboxspring is het ook belangrijk om rekening te houden met de grootte van je slaapkamer en je persoonlijke voorkeuren. Meet de beschikbare ruimte op en bedenk hoeveel ruimte je nodig hebt om comfortabel te slapen.

Of je nu kiest voor een 1-persoons of 2-persoonsboxspring, zorg ervoor dat je kiest voor een hoogwaardige kwaliteit. Een goede boxspring biedt niet alleen het juiste comfort, maar ook de nodige ondersteuning voor een goede nachtrust. Investeer in een boxspring die past bij jouw behoeften en geniet van een heerlijke en ontspannen slaapervaring.

De meest voorkomende 1-persoons maten zijn: boxspring 80×200, boxspring 90×200, boxspring 100×200 & boxspring 120×200

De meest voorkomende 2-persoons maten zijn: boxspring 140×200, boxspring 160×200, boxspring 180×200 & boxspring 200×200.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven