Boxspring kopen

Wat komt er allemaal bij kijken?

Het kopen van een boxspring is niet zo eenvoudig als men denkt. Er komen een hoop vragen op u af om tot een juiste keuze te maken. De boxspring moet er niet alleen mooi uitzien, maar bovenal moet een nieuwe boxspring goed slaapcomfort geven.

Belangrijke eigenschappen waar u op moet letten bij het kopen van een boxspring

Naast het uiterlijk van de boxspring hebben wij hieronder een uiteenzetting van de belangrijkste eigenschappen waar u op moet letten wanneer u een nieuwe boxspring wilt kopen. Mocht u meer persoonlijk advies willen dan kunnen wij u aanraden om naar een beddenwinkel te gaan en daar in overleg met een slaapadviseur onderstaande punten te bespreken.

Comfort en ondersteuning

Het comfortniveau van de boxspring en de matras is cruciaal. Probeer verschillende matrassen uit om te bepalen welke het beste bij uw slaapvoorkeuren past.
Let op de mate van ondersteuning die de boxspring biedt, vooral als u specifieke rug- of lichaamsklachten heeft.

Hardheid (stevigheid) van de matras

Kies een matras met de juiste stevigheid die bij uw slaapstijl en lichaamsbouw past. Matrassen zijn vaak verkrijgbaar in zachte, medium en stevige opties. Daarbij zit er een verschil tussen het aantal veren in het matras. Sommige matrassen hebben geen veren, maar hebben verschillende schuimlagen die het slaapcomfort bepalen. Bij twijfel adviseren wij altijd om naar een beddenwinkel te gaan om daar de hardheid van het matras te testen.

Materialen en ventilatie

Overweeg het type matrasvulling (bijvoorbeeld pocketvering, traagschuim, latex) en welk materiaal het beste bij uw behoeften past.
Zorg ervoor dat de matras en de boxspring goede ventilatie bieden om overmatig zweten en warmteophoping te voorkomen.

Maat en afmetingen

Meet uw slaapkamer zorgvuldig om ervoor te zorgen dat de boxspring in de ruimte past. Denk aan de lengte, breedte en hoogte van het bed.
Overweeg ook de grootte van het matras (bijvoorbeeld eenpersoons, tweepersoons, kingsize) afhankelijk van uw behoeften en slaapgewoonten.

Verstelbaarheid

Als u de voorkeur geeft aan verschillende slaapposities, kan een verstelbare boxspring overwogen worden. Deze bieden vaak meerdere posities voor het hoofd en de voeten. Een zogeheten elektrische boxspring biedt u extra comfort. Vraag aan de verkoper of het elektrische bed is voorzien van een afstandsbediening met of zonder kabel. In sommige gevallen kan het bed ook met een app op de telefoon worden aangepast naar uw slaapbehoeftes.

Topmatras (topper)

Overweeg of u een topmatras wilt toevoegen voor extra comfort. Dit kan ook helpen om de levensduur van de matras te verlengen en het bed gemakkelijker schoon te houden. Daarbij zorgt een topmatras bij aankoop van een boxspring voor 1 oppervlakte waar u op ligt en heeft u geen last van 2 losse matrassen met een kuil in het midden. Verder biedt een goed topmatras op uw boxspring ook extra goed slaapcomfort door de ondersteuning te optimaliseren. Bij de keuze van een topmatras heeft u doorgaans de keuze uit Koudschuim, Traagschuim of Latex topmatrassen.

Garantie en proefperiode

Controleer de garantievoorwaarden van de fabrikant en de winkel waar u de boxspring koopt. Dit kan u gemoedsrust bieden in geval van defecten. Sommige winkels bieden proefperiodes waarin u het bed thuis kunt uitproberen en kunt retourneren als het niet aan uw verwachtingen voldoet. Denk hierbij aan een slaapgarantie van X aantal dagen. Dit houdt doorgaans in dat u de kern van het matras welke op de boxspring ligt kan worden vervangen wanneer u het idee heeft dat u niet goed slaapt.

Budget

Stel een budget vast voordat u gaat winkelen en houd u eraan. Boxsprings variëren sterk in prijs, dus het is belangrijk om binnen uw financiële mogelijkheden te blijven. Houdt er wel rekening mee dat u een groot deel van uw leven in bed doorbrengt en dat het slaapcomfort ontzettend belangrijk is voor uw welzijn. Ga dus niet voor de goedkoopste aanbieder, maar kies voor betaalbare kwaliteit.

Reviews en aanbevelingen

Lees beoordelingen en vraag om aanbevelingen van vrienden of familie die al een boxspring hebben gekocht. Dit kan u helpen bij het vinden van betrouwbare merken en modellen.

Onderhoud en duurzaamheid

Informeer naar het onderhoud van de boxspring en de matras, en hoe lang ze naar verwachting meegaan. Regelmatig onderhoud kan de levensduur van uw investering verlengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven