Hoe kun je een boxspring schoonmaken?

Om een boxspring schoon te maken, volg je deze stappen:

Verwijder beddengoed: Haal alle lakens, kussenslopen en ander beddengoed van de boxspring en was ze volgens de instructies op het label.

  • Stofzuig het oppervlak: Gebruik een stofzuiger met een bekledingborstel of een zachte borstelopzetstuk om het oppervlak van de boxspring zorgvuldig te stofzuigen. Zorg ervoor dat je ook de zijkanten en de onderkant van de boxspring meeneemt.
  • Behandel vlekken: Als er vlekken op de bekleding zitten, kun je een mild reinigingsmiddel of een bekledingsreiniger gebruiken om ze te behandelen. Test altijd eerst het reinigingsmiddel op een onopvallende plek om er zeker van te zijn dat het de stof niet beschadigt. Volg de instructies van het reinigingsmiddel en gebruik een schone doek om de vlekken voorzichtig te deppen of te schrobben.
  • Lucht de boxspring: Als er sprake is van geur, kun je de boxspring buiten luchten. Plaats hem op een goed geventileerde plaats, bijvoorbeeld op een balkon of in de tuin, en laat de frisse lucht de geur helpen verwijderen.
  • Keer de matras om: Als je een tweezijdige matras hebt, kun je overwegen om de matras om te draaien. Dit helpt de slijtage gelijkmatiger te verdelen en de levensduur van de matras te verlengen.
  • Bescherm de boxspring: Om je boxspring langer schoon te houden, kun je overwegen om een matrasbeschermer of een hoeslaken met waterdichte eigenschappen te gebruiken. Dit helpt bij het voorkomen van vlekken en het beschermen van de bekleding.

Onthoud dat de specifieke reinigingsmethoden kunnen variëren afhankelijk van het type bekleding van je boxspring. Raadpleeg altijd de instructies van de fabrikant of volg de aanbevelingen van de leverancier voor het schoonmaken en onderhouden van je specifieke boxspringmodel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven